Hulp van een ervaringsdeskundige

over-ons-1

Ervaringsdeskundige: Iemand die je begrijpt!

Een ervaringsdeskundige kan je enorm goed helpen. Als iemand zelf het een en ander heeft meegemaakt, dan kan hij of zij daar meer over vertellen. Hoe fijn is het om een gesprek aan te gaan met iemand die je echt begrijpt? Of het nu om agressiviteit of andere gedragsproblemen gaat, een deskundige kan je verder helpen.

Een ervaringsdeskundige kijkt op een andere manier naar een situatie, de deskundige snapt gewoon echt wat je bedoelt of waar je nu in zit, omdat hij of zij het zelf heeft meegemaakt! Het kan enorm helpen om iemand tegenover je te hebben die jou goed kan doorgronden en het helemaal begrijpt. Je vertelt misschien wel eerder je hele verhaal, een verhaal dat niet veel mensen om je heen weten. Misschien voel je je wel veel sneller op je gemak en ben je eigenlijk heel blij met een luisterend oor.

Door vanuit een ander oogpunt naar de situatie te kijken, kan een situatie snel onder controle komen. Het kind voelt zich op zijn of haar gemak, wat het proces enorm kan bevorderen. Een professional kan een plan met doelen opstellen. Dan zal je zien dat het enorm snel kan switchen. Of het nu om gedragsproblemen of andere interculturele zorg gaat.

Heb je een kind die wat zorg kan gebruiken? Laat hem of haar met een ervaringsdeskundige van Praktijk HSN praten om het probleem op te lossen. Praten helpt en een goed plan opstellen zal snel z’n vruchten afwerpen. Als je zelf niet weet wat er in het hoofd omgaat van je kind, kan het een opluchting zijn om aan de slag te gaan met professionals. Het zal enorm veel zorg weghalen als je weet dat je kind in goede handen is, met specifieke kennis en ervaring wordt er gewerkt aan de problemen.